Banken

Rabobank 

De Rabobank (handelsnaam van de Coöperatieve Rabobank U.A., tot 1 januari 2016 de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Boerenleenbank B.A.) is een Nederlandse bank. De bank heeft sinds 2016 één bankvergunning van De Nederlandse Bank. De Rabobank is onderdeel van de Rabobank Groep en naar eigen zeggen de grootste financiële dienstverlener in Nederland. 

ABN Amro

ABN AMRO Group N.V. is de beursgenoteerde houdstermaatschappij van de Nederlandse bankgroep ABN AMRO, opgericht tijdens de kredietcrisis door samenvoeging van de Nederlandse takken van het voormalige Fortis en het voormalige ABN AMRO Holding N.V. Eind 2015 had de bank circa 6 miljoen klanten en 22.048 medewerkers. Voorzitter van de Raad van Bestuur is Kees van Dijkhuizen. Op 15 september 2017 bezat Stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen (NLFI) 57% van de aandelen ABN AMRO en was 43% op de beurs verkocht. 

ING

ING Groep N.V. is een wereldwijd opererende financiële instelling van Nederlandse oorsprong. ING is in 1991 ontstaan uit een fusie tussen Nationale-Nederlanden en de NMB Postbank Groep. De nieuwe naam Internationale Nederlanden Groep werd al snel ingekort tot I-N-G, waarna de onderneming besloot om haar statutaire naam te veranderen in ING Groep N.V.