Blog

Hoe creëer je een fijne werkplek? 

Wanneer je een werkgever bent en personeel in dienst hebt, moet je rekening houden met allerlei dingen. Één daarvan is ervoor zorgen dat alle werknemers een fijne en sfeervolle werkplek hebben. Wil je jouw werknemers tevreden houden en is jouw kantoor echt toe aan een nieuwe inrichting? Lees dan snel verder, want in deze blog geven we je een aantal tips die jou helpen bij het creëren van een fijne werkplek! 

De juiste kantoormeubelen 

We maken ontzettend veel uren op kantoor. Daarom is het ook ontzettend belangrijk dat je de juiste houding toepast. Zorg dat je rechtop zit en dat beide voeten recht op de grond staan. Weet je zelf niet zo goed hoe je jouw werkplek nou echt ergonomisch kunt inrichten? Vraag dan een ergonomisch werkplekonderzoek aan bij een externe partij. Zij zullen jouw medewerkers daarbij voorzien van advies. 

Creëer een ontspanningshoekje 

Ontspanning is essentieel als je productief wilt blijven tijdens de kantooruren. Richt daarom een speciale ontspanningsruimte in. Creëer bijvoorbeeld een ruimte met loungebank of zitzakken, een boekenkast met interessante boeken en/of een pingpongtafel. Op deze manier geef je de werknemers de mogelijkheid om even lekker te ontspannen met een tijdschrift of juist in beweging te komen tijdens een spelletje met collega’s. Uitgespeeld of uitgelezen? Mooi. Want dan is het nu weer tijd om met frisse concentratie aan de bak te gaan! 

Persoonlijke touch 

Uit meerdere marktonderzoeken blijkt dat de ideale werkplek huiselijk aanvoelt. Daarom is het belangrijk dat medewerkers de ruimte krijgen om persoonlijke spulletjes een plekje te geven op bureau. Fotolijstjes, dat ene leuke souvenirtje of gewoon een favoriete plant. 

Planten, planten en nog meer planten 

Nu we het toch over planten hebben.. Planten zorgen direct voor meer sfeer en uitstraling op kantoor. Naast het feit dat planten gewoon hartstikke gezellig zijn, zorgen planten er ook nog eens voor dat de luchtkwaliteit wordt verbeterd. De productiviteit en creativiteit van medewerkers nemen ook toe wanneer er planten aanwezig zijn. Het belang van planten is dus ontzettend groot! 

Voldoende licht 

Tot slot is het licht op kantoor een belangrijk aspect waar ook rekening mee gehouden moet worden. Licht heeft namelijk een enorme impact op de gezondheid. Misschien heb je wel eens gewerkt op een plek die erg donker was en dat je je daarna erg slap en inspiratieloos voelde. Dat is heel normaal, want onze biologische klok raakt namelijk uit balans als we werken met te weinig licht. Daarnaast hebben mensen die werken op een plek met voldoende licht meer energie, slapen beter en voelen zich fijner. 


 

Hoe koop je slim een tweedehands motor

Veel mensen kopen hun motor tweedehands. Maar het kan lastig zijn om afwegingen en een keuze te maken. Vooral als de verkoper naast je staat, terwijl jij de motor van je dromen staat te inspecteren. Lees daarom eerst onze tips. Wij vertellen je waar je op moet letten om zeker te weten dat de motor in goede staat is en eerlijk is geprijsd. Dan kan jij straks goed voorbereid op pad om je tweedehands motor te kopen. En of je nu een motor nieuw of tweedehands koopt, vergeet niet om altijd een goede motorverzekering af te sluiten. 


Weet wat voor motor je koopt

Dit klinkt vrij vanzelfsprekend, maar we willen het toch noemen voor iedereen die voor de eerste keer een motor koopt: onderzoek van tevoren goed wat voor motor je aanschaft. Dat houdt in dat je naar meer kijkt dan alleen de waarde van de motor nieuw en tweedehands. Kijk ook naar wat andere motorrijders over het model zeggen. Heeft de motor een goede reputatie? Welk (extra) onderhoud kun je typisch voor dit model verwachten? Maar doe ook onderzoek naar wat vervangende onderdelen kosten. Zo ben je goed voorbereid op het bezit van de motor. 


Bel voordat je de tweedehands motor gaat bekijken

Het is altijd slim om voordat je van huis gaat om de tweedehands motor te bekijken, te bellen naar de eigenaar. Dit kan je verspilde tijd schelen. Aan de telefoon kun je alvast belangrijke vragen stellen die kunnen maken dat je de motor niet wilt kopen. Vraag of alle papieren in orde zijn, waarom de eigenaar de motor wilt verkopen, hoe lang de motor al gebruikt wordt en of er schade aan de motor is waar je van moet weten. 


Door voordat je vertrekt om de motor te bekijken, even te bellen, heb je ook de kans om de eigenaar te vragen om de motor enkele uren stil te laten staan voordat je komt kijken. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om de motor koud op te starten tijdens je inspectie. Als de motor warm is, is het makkelijker om gebreken te verbergen. En dat is voor jou natuurlijk niet de bedoeling!


Nieuw of tweedehands, check altijd de papieren van de motor

Het maakt niet uit waar je een motor koopt, je moet altijd de papieren checken voordat je de aankoop doet. Check of serienummers van belangrijke onderdelen als de motor overeenkomen en het framenummer ook klopt. Onthoudt deze tips en dan heb je in ieder geval de basis om een tweedehands motor te kopen onder de knie! Wel of niet een incassobureau inschakelen

 

Je krijgt nog geld van iemand die te laat is met betalen, maar je weet niet goed wat je moet doen om het geld te krijgen. Je zit in een ongemakkelijke situatie. Moet je nu wel of niet een incassobureau inschakelen? Of je nu een groot of een klein bedrijf runt, iedereen krijgt wel eens te maken met een debiteur die niet wil of kan betalen. Je vraag is dus heel normaal. Lees verder en bepaal of het tijd is om dit incassobureau Amersfoort in te schakelen. 

Maak eerst contact met je debiteur

Of de betaling nu een dag te laat is, of zestig dagen, te laat is te laat. Je mag hier daarom altijd wat van zeggen. Het is belangrijk om zelf eerst contact op te nemen met je debiteur. Het liefst zo snel mogelijk, want hoe langer de schuld open staat, hoe minder kans jij hebt op het krijgen van de betaling. Heb je een telefoonnummer, bel de debiteur dan. Beheers emoties en wees vriendelijk en zakelijk aan de telefoon en herinner de debiteur aan de schuldige betaling. Dit doe je natuurlijk tijdens normale kantooruren. 


Even bellen kan er vaak al voor zorgen dat een vergeten schuld toch snel wordt betaald. Wordt de schuld toch niet meteen betaald, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Is de niet betalende persoon erg meewerkend en wil deze wel betalen, dan kun je afspraken maken over betalen in termijnen of op een latere datum. Wil de schuldenaar niet betalen en krijg je alleen vreemde redenen om niet te betalen te horen, dan is het tijd om een incassobureau in te schakelen.

Een incassobureau inschakelen

Wil je debiteur niet meewerken, dan is een incassobureau inschakelen meestal de meest effectieve manier om de betaling toch te ontvangen. Het kan om grote bedragen gaan, maar ook om kleinere bedragen als €50,-. Een incassobureau inschakelen zorgt vaak net voor die druk die zorgt dat de debiteur overgaat tot betalen. Het brief of telefoontje van het incassobureau laat zien dat je serieus bent over het krijgen van de betaling en niet nog langer wilt wachten. 


Een incassobureau helpt je de betaling te krijgen van lastige debiteuren die jou niet serieus nemen. Wacht je al te lang op een betaling en/of werkt je debiteur niet mee? Dan is het dus tijd om een incassobureau in te schakelen.

Over mij

financieel heeft jarenlange ervaring in de branche en staat bekend om zijn uitstekende prestaties en vernieuwende ideeën. Maar het zijn mijn waarden en harde werken die me van de rest onderscheiden. Persoonlijke aandacht en goede adviezen zijn de belangrijkste peilers van mijn bedrijf.